Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 22 апреля 2015, 22:43
2722
1

Президент Украины встретился с главой МОК

Петр Порошенко посетил штаб-квартиру МОК

| Обновлено 22 апреля 2015, 22:43
2722
1
Президент Украины встретился с главой МОК

В Лозані, в штаб-квартирі Міжнародного Олімпійського Комітету відбулась зустріч Глави нашої держави Петра Порошенка з головним олімпійцем світу, президентом МОК Томасом Бахом.

В зустрічі також взяли участь член Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та член МОК, віце-президент НОК Валерій Борзов.

В ході зустрічі її учасники наголосили, що олімпійський рух і універсальні олімпійські цінності мають особливе значення для світу і України, адже вони об'єднують людей незалежно від віку, раси, статі, релігійних або політичних поглядів і сприяють примиренню людей, бо спорт не має бар'єрів.

Учасники зустрічі також відзначили важливість олімпізму та спорту як посла миру. Президент України наголосив, що такі постаті, як Сергій Бубка, який зараз очолює Національний олімпійський комітет України, якнайкраще відображають олімпійські ідеали, адже його поважає світ і визнає його досягнення, наголосив Глава держави.

Під час зустрічі було наголошено на вагомій ролі України в світовому олімпійському русі та високому авторитеті Національного олімпійського комітету нашої країни.

За понад 60 років участі спортсменів України в Олімпійських іграх здобуто 623 олімпійські нагороди, 122 з яких – за роки Незалежності нашої держави.

Президент України з особливою гордістю нагадав про українських спортсменів, які зробили Україну більш відомою у світі, назвавши Сергія Бубку, Віталія Кличка, Андрія Шевченка.

Співрозмовники обговорили перспективи розвитку олімпійського руху в Україні. Президент України висловився за розширення співробітництва між Україною та Міжнародним Олімпійським Комітетом.

Українська сторона висловила вдячність МОК та його президенту Томасу Баху за підтримку звернення Національного олімпійського комітету України та позитивне рішення щодо виділення додаткових 300 тис. дол. США для забезпечення належної участі спортсменів України в провідних міжнародних стартах.

Петро Порошенко та Томас Бах домовились про спільну реалізацію проектів дитячої та юнацької спортивної освіти.

Президент МОК прийняв запрошення Президента Порошенка відвідати Україну у зручний для нього час.

Источник НОК Украины
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Экс-арбитр ФИФА прокомментировал удаление Зубкова
Футбол | 15 апреля 2024, 15:42 17
Экс-арбитр ФИФА прокомментировал удаление Зубкова

Олег Орехов считает, что игрока «Шахтера» могут жестко наказать

Пока опомнились – уже 0:5. Сборная Украины разгромно проиграла бразильцам
Футзал | 15 апреля 2024, 18:45 3
Пока опомнились – уже 0:5. Сборная Украины разгромно проиграла бразильцам

Сине-желтые неудачно провели второй матч международного турнира в Литве

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
навіщо нам старі ПЕРДУНИ тіпа победоносцева, який у відповідальний момент привозить тупе вилучення?, через яке проргаємо Полякам. нехай краще молодь РОЗВИВАЄТЬСЯ