Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 18 апреля 2016, 20:28
2680
1

149 украинцев завоевали лицензии на Олимпиаду-2016 в Рио

Олимпийский отбор завершится в июне

| Обновлено 18 апреля 2016, 20:28
2680
1
149 украинцев завоевали лицензии на Олимпиаду-2016 в Рио
noc-ukr.org

За 109 днів до старту Ігор ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 149 українських спортсменів вибороли ліцензії для участі в головному спортивному старті чотириріччя.

Вихідними заповітні олімпійські перепустки здобули борці, спортивні гімнасти, представники фехтування і настільного тенісу.

На європейському кваліфікаційному турнірі з боротьби, що відбувався в Сербії, володарями ліцензій стали вільники Андрій Квятковський (65кг) і Ален Засєєв (125 кг), а також Оксана Гергель (58кг) і Алла Черкасова (75 кг). Відтак в активі наших борців 9 з 18 можливих ліцензій. Попереду чергові кваліфікаційні турніри, перший з яких вже 22-24 квітня прийматиме столиця Монголії м. Улан-Батор.

На змаганнях, що відбулись в олімпійській столиці – Ріо-де-Жанейро командну олімпійську ліцензію виборола наша чоловіча гімнастична збірна. Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Семянків, Андрій Сенічкін, Владислав Грико та Ілля Єгоров посіли друге місце з результатом 350,160 балів, поступившись лише 0,5 балів переможцям турніру німцям. Разом з тим, право представляти жіночу гімнастику в олімпійських змаганнях отримала Ангеліна Кисла.

Останнім шансом здобути квиток до Ріо скористався чемпіон І Європейських ігор з фехтування на шаблях Андрій Ягодка, вигравши європейський зональний відбір в Празі. Відзначимо, що раніше виступ на Олімпійських іграх собі гарантували відразу три українських фехтувальних команди: жіноча шабля, чоловіча та жіноча шпага.

На європейському олімпійському відборі з настільного тенісу, що приймав шведський Хальмстад, Україна завоювала ліцензію в одиночному чоловічому розряді зусиллями Коу Лея. В травні буде опублікований остаточний список учасників парних та одиночних олімпійських змагань відповідно до світового рейтингу, тож українці мають шанси збільшити своє представництво на Іграх в Ріо.

Відзначимо, що ліцензійний олімпійський відбір завершиться в червні поточного року.

З поіменним списком наших володарів ліцензій можна ознайомитись на офіційному сайті НОК України або за посиланням.

Остаточний склад збірної України буде затверджений Виконкомом Національного олімпійського комітету України за підсумками ліцензійного відбору та за пропозиціями національних олімпійських федерацій наприкінці липня 2016 року.

Додамо, що Ігри XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) пройдуть з 5 по 21 серпня 2016 року.

Планується, що у змаганнях візьмуть участь понад 10 500 атлетів з 206 країн світу, які розіграють 306 комплектів нагород у 42 олімпійських дисциплінах.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 4
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vitaha33
Ще в багатьох видах ліцензії не розіграли, буде біля 200 ліцензій, медалей теж буде менше, прогнозують 24, хоча я нарахував десь 18-20