Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
| Обновлено 09 августа 2016, 16:48
8554
4

Ольга ХАРЛАН: «Дякую всім, але це ще не все!»

Бронзова медалістка Олімпіади має намір здобути ще одну медаль - у командній першості

| Обновлено 09 августа 2016, 16:48
8554
4
Ольга ХАРЛАН: «Дякую всім, але це ще не все!»
Ольга Харлан, Getty Images

Бронзова медалістка Олімпіади в Ріо Ольга Харлан поспілкувалася з українськими журналістами після церемонії нагородження призерів в індивідуальному турнірі шаблісток. 

— Олю, Ви дуже емоційно  сьогодні фехтували і перша, з ким Ви поділилася радістю була Ваша мама. Після того, як Ви здобули олімпійську медаль, якої очікувала вся країна,  скажіть те, що Ви би самі хотіли сказати…
— Я неймовірно рада цій олімпійській медалі. От чесно!  Звичайно, очікування були інші, у всіх були ці сподівання,  і,  певно, це таки зіграло свою роль. Не вдалося мені з цим впоратися. Я радію, що все так трапилося, радію, що  здобула медаль. Вдруге поспіль у мене в індивідуальному змаганні на Олімпіаді  «бронза». Але є ще командний турнір. Мої дівчатка мене підтримували і велика подяка їм за це. За ці сльози, за ці емоції. Хочу подякувати всім своїм тренерам. Розпочну з Вадима Марковича Гутцайта – хоч він уже тривалий час не головний тренер збірної, але він все одно нас підтримував морально, фізично, всіма своїми чакрами душі. Він підійшов до мене після бою у півфіналі, поговорив зі мною, сказавши, що на цьому життя не закінчується, все добре, треба зібратися. І  в якийсь момент я відключила емоції, тому рахунок був рівний.  
 
Також я би хотіла подякувати старшому у тренеру  жіночої збірної із шаблі Артему  Анатолійовичу Скороходу. Велике дякую Олегу Штурбабіну за те, що в останні місяці зі мною працював і працює з нашою  командою. Гарніку Давідяну - за його напір, за всі ті зусилля, яких він докладає. Велике дякую нашому психологу Андрію Борисовичу Колосову, якому я постійно передаю привіт за те, що він робить. Всією своєю душею він за нас. Я безмежно йому вдячна і ще дякую Ігорю Володимировичу Марченку, всім дякую. Я дуже хочу завоювати медаль в команді, тому це ще не все!  
 
 
— Здалося що саме у півфіналі  цей тиск досяг апогею, бо на цей бій Ви вийшли доволі  нервовою
—Так, у цей момент було дуже важко. Не знаю, що зі мною трапилося. Чесно. Треба думати і я, напевне,  ще довго буду про це міркувати. Все ж таки зіграв фактор  Олімпійських  Ігор. Надія на те, що я виграю їх.
 
— Удар Єгорян по Вашій  руці вплинув на подальший перебіг бою?
— Було боляче. Дуже. Після бою Яна Єгорян підійшла і сказала, що я тебе так сильно била, просто вибач мене. Я загалом рада за дівчат.
 
— Здалося, що у матчі за «бронзу» психологічний тягар спав. Чи це лише здалося?
— Це Вам здалося. Було ще гірше, тому що я розуміла, що я повинна, я мушу це зробити. Не було такого, що я робила це у задоволення. Я повинна, от і все.
 
— Як було фехтувати  з Аліною Комащук? 
— Напевне, цей бій був  найбільш важким для мене сьогодні. У першу чергу психологічно. Коли ми з Аліною закінчили фехтувати я трималася,  щоби не заплакати, тому що ми з нею не зустрічалися на жодних змаганнях. А зустрілися на Олімпійських Іграх. І це жахливо! Ми стільки часу проводимо разом, ми стільки тренуємося, стільки спільно  готуємося. І треба  так, щоби на жодних Іграх ми не зустрітися, а саме на Олімпіаді!
 
— Ви спілкувалися з нею перед боєм?
— Ні, кожен готувався. Кожен аналізував, що потрібно робити. Виграла я , але вона весь час була зі мною.  Після бою вона сказала мені: «Удачі!»
 
А я у відповідь їй: «Удачі? Я тебе люблю!». І все.
 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ
Фото Володимир МУЛА

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 24
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно
Футбол | 19 апреля 2024, 19:48 18
Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно

Миккель продолжит выступления в составе «Орхуса»

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
karaim2011
Молодец!
Удачи в командном!
fcdd_84
Молодчинка..!
Так держать...всели этот настрой остальным девчонкам и все у вас получится
eternity_solitude
ай ай ай спорт.юа. хіба так можна? ви навіщо цю статтю на українській мові створили? це утиски прав російськомовних. щоб більше такого не було! бач, що розвели хохли. так і національного відродження не далеко. нізя. українці - це ж ті самі росіяни, тільки з акцентом говорять. не треба на українській мові статті: українці ж і росіяни - один народ (за словами одного х...ла).