Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
| Обновлено 15 августа 2016, 18:49
2006
0

Яна ШЕМЯКІНА: «Бразилія для мене – не фартова країна»

Олімпійська чемпіонка Лондона розповіла про причини безмедального виступу жіночої збірної України

| Обновлено 15 августа 2016, 18:49
2006
0
Яна ШЕМЯКІНА: «Бразилія для мене – не фартова країна»
Повернувшись з Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, олімпійська чемпіонка Лондона Яна Шемякіна розповіла про причини безмедального виступу жіночої збірної України з фехтування на шпагах як і в особистих, так і в командних змаганнях.

Нагадаємо, львів’янка Яна Шемякіна в особистих змаганнях поступилася у другому колі турніру японці Ножомі Сато, а в командних змаганнях Україна  (Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Ксенія Пантєлєєва, Олена Кривицька) у чвертьфіналі програла збірній Китаю і припинила боротьбу за медалі.
 
- Яно, на що робила більше ставку на Олімпіаді в Ріо: на особисті чи командні змагання?
- Не можу сказати, що на щось одне: хотіли якнайкраще виступити як в особистих, так і командних змаганнях. Зі збірною Китаю, вважаю, ми неправильно фехтували тактично. Можливо, це і є однією з причин нашої підсумкової поразки. Не скажу, що ця команда нам не була під силу. Ми мали достатньо інформації про команду з Китаю, могли їх проходити. В особистих змаганнях відчула, що на тебе уже усі суперники налаштовуються як на Олімпійську чемпіонку. Одна справа виграти Олімпіаду, а інша – уже захистити золоту медаль. Пригадую, як я фехтувала з Олімпійськими чемпіонками і знаю, як я на них налаштовувалася. Вважаю, на Олімпіаді я не впоралася з хвилюванням. Тиск трибун, відповідальність за результат та бажання усіх, щоб я виграла медаль, зіграли зі мною злий жарт. В особистих змаганнях я програла японці, на яку, по суті, ніхто не розраховував. У неї не було такої відповідальності за результат, як у мене, тому їй було легше.
 
- Як загалом пройшла підготовка до Олімпіади? Чи вдалося тобі і партнеркам по команді як слід підготуватися до Олімпіади?
- Ми пройшли усі збори, гріх на щось жалітися. Також до Ріо-де-Жанейро ми прилетіли за 4 дні до старту змагань, відповідно, у нас був час на акліматизацію. У Бразилії ми не встигли «перегоріти».
 
- Пригадую, у Бразилії тобі й раніше не вдавалося показати свій результат на престижних змаганнях...
- Так, Бразилія для мене – не фартова країна. Ніколи не проходила до серйозних стадій у будь-яких турнірах. Не складалося у Бразилії раніше, не склалося і на Олімпіаді.
 
- Не складається виступ і загалом у збірної України на Олімпіаді-2016…
- У медальному заліку Україна зараз перебуває у четвертому десятку, а це, звісно, не місце України. Поки що наша команда демонструє найгірший результат за усі Олімпіади за часів незалежності України. З чим це пов’язано? Сказати важко, можливо, ситуація в країні впливає, якісь інші фактори. Можу з впевненістю сказати, що у кожному виді спорту наші спортсмени виступають не так, як би хотілося. Є у мене надії, що до завершення Олімпіади наш медальний залік покращиться. Не буду називати види спорту, але вірю, що у них наші спортсмени здобудуть медалі. Як би не було, сподіваюся, що після Олімпіади наші державні керівники проаналізують наш виступ на Олімпіаді і зроблять відповідні висновки.
 
- Як тобі Бразилія в плані організації Олімпійських Ігор?
- Чесно кажучи, відстає від Лондона. На Олімпіаду в Ріо Бразилія потратила чимало державних коштів, чим викликала обурення у місцевих мешканців. Особливо у бідних людей, яких у Бразилії дуже багато. Їм не хотілося проведення Олімпіади, а тому були великі акції протесту. Не була на відкритті Олімпіади, але читала, що біля стадіону «Маракани» були масові акції протесту, які не проходили без втручання поліції.
 
- Які у тебе плани після ігор в Ріо-де-Жанейро?
- Не хочу нічого загадувати наперед, хочеться просто відпочити. Крапку у своїй кар’єрі наразі ставити не буду.
 
Богдан ПАСТЕРНАК
Источник Гал-інфо
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 31
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Известны суммы призовых для украинских спортсменов за медали на ОИ-2024
Олимпийские игры | 17 апреля 2024, 17:17 0
Известны суммы призовых для украинских спортсменов за медали на ОИ-2024

По сравнению с предыдущей Олимпиадой в Токио призовые в долларовом эквиваленте не изменились

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.