Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гребля на байдарках и каноэ
| Обновлено 01 ноября 2021, 01:50
7852
11

Роман ВІРАСТЮК: «Семикін порушив правила відбору»

Відомий у минулому штовхальник ядра прокоментував скандал у веслуванні

| Обновлено 01 ноября 2021, 01:50
7852
11
Роман ВІРАСТЮК: «Семикін порушив правила відбору»
Getty Images

Роман Вірастюк вважає, що у цій ситуації  є друга сторона медалі.

«Щодо відео зі скаргами жіночої четвірки в байдарці, яке зараз розповсюджується в мережі. Друзі, існує зовсім інша сторона медалі в цій скандальній ситуації.

Я особисто неодноразово був присутній на засіданнях, де в широкому колі Експертної ради ми розглядали питання щодо одноосібних, неправомірних рішень тренера Олексія Семикіна. Тренер Семикін грубо порушив чітко прописану систему та критерії відбору до Олімпійських ігор, які були розроблені профільною федерацією, затверджені тренерською радою, Національним олімпійським комітетом України та Міністерством спорту. Найбільш дивує те, що пан Семикін особисто приймав участь в розробці даних критеріїв.

Відповідно до цих критеріїв, право представляти Україну на Олімпійських іграх мають ті спортсменки, які показують кращий результат. В даній ситуації, четвірка веслувальниць на байдарках мала бути сформована з переможниць Чемпіонату України в «двійці» та доукомплектована кращими байдарочницями країни в «одиночці».

Спортсменки з цього відео звинувачують Міністерство в тому, що воно завадило завоювати медаль, посадивши їм в байдарку Марію Повх, мотивуючи тим, що інша спортсменка була би більш корисною для команди.

Але правда полягає в тому, що саме Марія Повх демонструвала кращі спортивні результати. Відповідно до встановлених критеріїв, винятково за спортивним принципом, вона отримала заслужено право займати місце в цій четвірці.

В першу чергу тому, що саме Марія Повх допомогла цьому екіпажу завоювати олімпійську ліцензію. І саме Марія Повх, як загрібна в цьому екіпажі – виграла у 2016 р. етап Кубка Світу з кращим часом у сезоні. Більше того, на цих змаганнях Марія Повх та її екіпаж перемогли команду Білорусі, бронзових призерок Олімпіади в Лондоні, чемпіонок світу 2015 р. та уже новоспечених бронзових призерок Олімпіади у Ріо.

А що робив тренер Семикін? Він грубо порушив критерії відбору, не витримавши вимоги щодо комплектації екіпажу в жіночій четвірці.

Ситуація несправедливості та особистих симпатій і антипатій тренера Семикіна призвела до нервової напруги в команді та зриву підготовчого процесу. Це прямим чином відобразилося на функціональній та психологічній готовності дівчат до стартів у Ріо.

Ще один момент. Експертною радою, спеціально зібраною для розгляду цього питання, як останнє компромісне рішення - було запропоновано дівчатам самим вирішити свою долю, хто представлятиме збірну в екіпажі.

Для цього вони мали сісти в байдарки одиночки та в очній чесній спортивній боротьбі довести, хто з них має право бути в екіпажі на Олімпіаді в Ріо.

Підопічні Семикіна, точно знаючи, що вони програють сильнішій спортсменці Марії Повх – навідріз відмовилися від цього варіанту разом зі своїм тренером.

Після цієї відмови, Експертною радою було прийнято рішення - за грубе порушення системи відбору в комплектації жіночого екіпажу четвірки, та за відвертий саботаж підготовки збірної України до Олімпіади – відсторонити Семикіна від подальшої підготовки екіпажу.

З цього приводу найближчим часом я збираюся вийти на прес-конференцію та розставити всі крапки над і, спростувавши всі ці звинувачення», - сказав Вірастюк.

Источник XSport
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде
Теннис | 27 марта 2024, 16:02 2
Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде

В основу по рейтингу проходят Свитолина, Костюк, Ястремская, Калинина и Цуренко

Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 10:15 4
Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024

Главный тренер сборной Англии хотел бы видеть больше игроков в заявке свой команды

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
t2_romario
Не всё понятно конечно, но только это не эстафета где каждый бежит по очереди. Давайте в сборную по баскетболу возьмём всех самых самых высоких и точно всё выйграем. Может тренеру всё таки виднее кто лучше и какая четвёрка лучше а не профильному министру? Если такие умные отстранили тренера, давайте сразу лучшего тренера с лучшей программой и никаких вопросов. А так получается поломали хатку и ничего не создали.
Di_DA
Сильных и успешных нелюбят и бояться,очевидно три воспитанницы тренера Семыкина недолюбливают Повх и горой за тренера, но Спортивный закон нарушать нельзя!Должны ехать лучшие и сильные по результатам и симпатии здесь никчему.Роман Вирастюк и его виденье ситуации мне ближе.
lllelenaval
Не обязательно четыре сильных одиночника могут сильно выступить и в четверке.
У каждого свой стиль гребли, амплитуда, темп, приложение усилий и т.д. Это как заставить нескольких бегунов бежать вногу - быстро ли будет? Часто одиночники не способны хорошо выступать в команде.
Все-таки гребля технически сложный вид спорта.
Miro Run
якщо колектив не прийняв людину ,а таке часто буває, то що потрібно робити? можливо Повх сама повинна була відмовитись від команди
M-E-S-S-E-R
"...Відомий у минулому штовхальник ядра прокоментував скандал у веслуванні..." Може, ще варто вислухати позицію борців, боксерів, шпажистів і синхроністок??? ну, для повної ясності.... ?
Денис Качалов
Выслушав 2 стороны становится все намного понятней... Бабы как всегда что-то не поделили...
А вообще, и девчонки все немного приукрасили и Вирастюк про обвинения в сторону министра недоговаривает...
Владимир Копяк
Если команда не хочет конкретную спортсменку - какие могут быть вопросы? Или соглашаться с ними, или набирать новую команды. Третьего НЕ ДАНО! А Вирастюк это не тот толкатель ядра, которого дисквалифицировали за допинг? Или это его брата дисквалифицировали? Уже не помню...