Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 05 октября 2016, 17:33
4286
2

Президент Украины наградил медалистов Игр в Рио-2016

Петр Порошенко встретился с чемпионами и призерами Олимпийских и Паралимпийских игр 2016 года

| Обновлено 05 октября 2016, 17:33
4286
2
Президент Украины наградил медалистов Игр в Рио-2016
http://noc-ukr.org

Президент України Петро Порошенко зустрівся з чемпіонами і призерами Олімпійських та Паралімпійських ігор 2016 року, тренерським складом і лікарями збірних та вручив високі державні нагороди провідним спортсменам.

У зустрічі взяли участь президент НОК України Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов.   

Петро Порошенко наголосив, що радий нагоді зустрітися з усіма, хто готував успішний виступ наших спортсменів та гідно представив рідну країну для того, щоб подякувати кожному з них. «Країна пишається вами, дорогі наші спортсмени. Велике спасибі вам за таке потужне представлення України, бо ця велика перемога здобута колосальною волею кожного зі спортсменів, - зазначив Президент. – Дякую за патріотизм і за вашу любов до України. За те, що ви продемонстрували, якою є справжня Україна в далекому Ріо, в далекій Бразилії. І за здобуту славу в ім'я України».

«Безумовно, кожна з олімпійських медалей здобувалась надзвичайними зусиллями, непереборною силою духу і демонструвала майстерність українських спортсменів», - констатував він.

Глава держави наголосив на необхідності розвитку спорту в Україні та підтримки спортсменів задля досягнення ними високих результатів.

«Перед нами гостро стоїть питання створення сучасної спортивної інфраструктури, забезпечення високоякісним обладнанням та інвентарем. Це необхідна умова для розвитку масового спорту, створення олімпійського резерву та підготовки спортсменів високого класу», - заявив Президент. «Звичайно, що ми повинні цінувати кожного медаліста, підтримувати його, створювати умови для роботи в Україні українських спортсменів і українських тренерів. Сьогодні необхідно сформувати та запровадити таку модель фізичного виховання і спорту, яка б спонукала людей і, в першу чергу молодь, до здорового способу життя», - додав він.

Петро Порошенко зазначив, що поінформований про проблеми і питання у сфері спорту, які потребують вирішення. Над їх вирішенням мають працювати Уряд, місцеві державні адміністрації, фізкультурно-спортивні товариства та федерації, підкреслив він.

 «Технічний стан більшості спортивних об’єктів потребує оновлення, тож Уряд у стислі терміни має вжити заходів щодо проведення спочатку всебічної перевірки, а потім забезпечення повноцінного функціонування провідних центрів олімпійської підготовки з літніх та зимових видів спорту. В свою чергу, як Президент, я підтримаю кожну науково та економічно обґрунтовану пропозицію, спрямовану на досягнення конкретного короткострокового і довгострокового результату – щоб всі наші спортсмени гідно виступили на Олімпійських та Паралімпійських іграх у 2018 та 2020 роках», - підкреслив Глава держави.

Президент повідомив, що під час зустрічі з головами обласних державних адміністрацій, обласних рад, мерами міст-обласних центрів наголошуватиме на спрямуванні коштів бюджетів громад на підтримку спортсменів і спортивного руху. «Я буду чітко ставити питання, що у зв'язку з тим, що після децентралізації значну частину фінансового ресурсу – а це десятки мільярдів гривень – ми передали на місця, ми не можемо залишати без відповіді і без реакції відповідних міських рад і міських голів розвиток спорту – олімпійських видів спорту і підтримки паралімпійців, підтримки спортивної інфраструктури, її належного стану, підтримки спортсменів», - сказав він.

В свою чергу, президент НОК Сергій Бубка подякував Главі держави за високу оцінку спортсменів і тренерів: «Це велика подія в їх житті. Приємно, що на найвищому державному рівні є розуміння проблем спорту. Розбудова спортивної інфраструктури, забезпечення тренерських кадрів та інші проблеми потребують нагального вирішення і спільних дій. Не завжди все вирішують гроші. Важливо втілити в життя законодавчі ініціативи, завдяки реалізації яких меценати та спонсори будуть зацікавлені вкладати кошти у спорт, інтегрувати позитивну практику провідних країн Європи, де прибуток від реалізації лотерей використовуються для розвитку культури і спорту», - наголосив головний олімпієць країни. «Здоров’я нації – наш спільний пріоритет. Разом ми зможемо досягти успіху», - підкреслив Сергій Бубка.

Олімпійська чемпіонка, фехтувальниця Ольга Харлан подякувала Главі держави за підтримку олімпійців, організацію сьогоднішньої зустрічі. «Для нас це велика честь бути сьогодні разом з паралімпійцями. Хотіла б подякувати всій Україні за те, що вболівали, хвилювалися і вірили в нас. Ми й надалі з гордістю будемо нести український прапор», - сказала вона.

Сергій Бубка і Ольга Харлан від імені Олімпійської збірної вручили Президентові України на добру пам'ять олімпійський факел Ріо.
 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
solova63
Таки дочитал до конца. Так как именно ПП все-таки НАГРАДИЛ спортсменов?!! Рекомендациями местным властям?