Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 10 февраля 2018, 20:39
7114
7

Пхьончхан-2018. Дайджест другого дня

Невдача в спринті українок, допомога росіянці і перші розіграні медалі

| Обновлено 10 февраля 2018, 20:39
7114
7
Пхьончхан-2018. Дайджест другого дня
Getty Images

В Пхьончхані завершився другий день Олімпійських ігор. Українські надії в жіночому спринті не виправдалися, перші комплекти нагород вже розіграні, не обійшлося теж без скандалу. Про це все і не тільки в нашому дайджесті дня.

Україна

Головні надії другого дня Олімпіади, тай загалом всіх Ігор, зв’язані у українських вболівальників з біатлоном. Сьогодні на старт вийшли жінки в спринтерській гонці. Ще вчора стало відомо, що один з лідерів нашої збірної Юлія Джима не прийме участі в перших змаганнях біатлоністок, замінила її Ірина Варвинець. Також на дистанцію вийшли Анастасія Меркушина і сестри Семеренки.

Однак, перший старт для українок виявився невдалим. Варвинець взагалі допустила п’ять промахів і навіть не пробилась в гонку переслідування, показавши 73-й результат. Меркушина з трьома промахами була – 55, а Валя Семеренко з теж трьома невдалими пострілами – 46.

Найкращою з українок сьогодні стала Віта Семеренко. Вона з одним промахом посіла 14-те місце. Віта могла поборотись за медаль, якби не промах четвертим патроном на другій стрільбі. Однак українка трішки не допрацювала і в підсумку в понеділок вийде на старт гонки переслідування 14-ою.

Золото виграла Лаура Даллмайер, Марта Ольсбу здобула срібло, а Вероніка Віткова - бронзу.

1. Лаура Даллмайер (Німеччина) 21: 06.2

2. Марта Ольсбу (Норвегія) +24,2

3. Вероніка Віткова (Чехія) +25.8

…14. Віта Семеренко (Україна) +54.5

…46. Валя Семеренко (Україна) +2: 14.7

…55. Анастасія Меркушина (Україна) +2: 26.1

..73. Ірина Варвинець (Україна) +3: 41.9

Перший комплект нагород в Пхьончхані був розіграний в жіночому скіатлоні на 15 км (7,5 км класичним стилем + 7,5 км вільним стилем). Шведська лижниця Шарлотт Калла виборола золото, ставши триразовою олімпійською чемпіонкою. Вона показала результат 40 хвилин 44,9 секунди, срібло взяла норвежка Маріт Бьорген, яка програла переможниці +7,8 секунди, бронза у фінки Крісти Пармакоскі (+10,1).

Українка Тетяна Антипенко стала 45-ю. Марина Анцибор – 53-ю.

Скіатлон 7,5 км +7,5 км (жінки)

1. Шарлотт Калла (Швеція) - 40.44,9

2. Маріт Бьорген (Норвегія) - 7,8

3. Кріста Пярмякоскі (Фінляндія) - 10,1

45. Тетяна Антипенко (Україна) 4.46,3

53. Марина Анцибор (Україна) 5.33,3

Сьогодні також відбулися два заїзди в санному спорті, в якому беруть участь два представники України.

Після першої спроби Антон Дукач показав 27-й результат, а Андрій Мандзій, став останнім, після падіння з санів. У другій спробі наші спортсмени виступили краще. Андрій  продемонстрував 25-й результат, Антон - 21-й. Після двох спроб Дукач займає 26-те місце, Мандзій - 40.Треті та четверті заїзди відбудуться завтра.

Скандал дня

Ізраїльському скелетоністу не дозволили використовувати шолом з біблійним сюжетом: герой Старого Завіту Самсон, що руйнує стовпи міста Газа. Організатори визнали зображення «занадто біблійним».

Рекорди дня

Норвезька лижниця Маріт Бьорген вийшла на чисте перше місце по числу завойованих медалей на зимових Олімпіадах серед жінок. Бйорген сьогодні виграла срібло в скіатлоні і довела число олімпійських нагород до 11 (6 золотих, 4 срібні та одна бронзова).

Лім Хе Джун у фінальному забігу в шорт-треку виграв золото на дистанції 1500 метрів з новим олімпійським рекордом - 2.10,485.

Допомога росіянці

Українські тренери допомагли російській біатлоністці Тетяні Акімової під час спринту: «Тренери підганяли по всій трасі, мало не на кожному метрі дистанції. Були тренери України, Казахстану, Білорусії. Величезне їм за це спасибі, вони дуже допомагали. У нас тут своя біатлонна сім'я, я не відчуваю, що нас відділяють. Біатлоністки все між собою добре спілкуються, тренери до нас добре ставляться. Ніяких косих поглядів я не відчуваю», - заявила після фінішу спортсменка.

Без хакерів ніяк

Сервери Олімпійських ігор 2018 року в Пхьончхані піддалися хакерській атаці під час церемонії відкриття. Виявивши спробу злому серверів, організатори вирішили тимчасово їх відключити від живлення, що призвело до припинення роботи офіційного сайту Ігор. В цей час глядачі не мали можливості роздрукувати заброньовані квитки на заходи Олімпіади. Згодом робота серверів була відновлена.

Травма дня

Шведський сноубордист Манс Хедберг отримав травму при падінні під час кваліфікації змагань з слоупстайлу. 24-річний спортсмен був доставлений в лікарню, де йому зробили рентген. Обстеження не виявило у нього перелому. Цікаво, що в березні 2017-го Хедберг зламав сьомий шийний хребець, але встиг відновитися всього за сім місяців і вже восени продовжив підготовку до своєї першої Олімпіади.

Норовірус продовжує поширюватися

В столиці Олімпіади продовжує лютувати норовірус. За даними Reuters число тих, хто заразився на даний момент досягла 139 осіб. Вчора стало відомо про 11 нових випадків. Кожного дня все більше і більше заражених. На даний момент ні один спортсмен не заразився.

Результати дня

Лім Хе Джун з Південної Кореї виграв золото в змаганнях з шорт-треку на дистанції 1500 метрів. Срібло дісталося Шінкі Кнегту з Нідерландів, бронза – представнику ОАР Семену Єлістратову. При цьому останньому дуже повезло, адже Семен йшов п’ятим, але два його суперники зіткнулися, що дозволило росіянину виграти медаль.

1. Лім Хе Джун (Південна Корея) - 2.10,485

2. Шінкі Кнегт (Нідерланди) - 2.10,555.

3. Семен Єлістратов (ОАР) - 2.10,687.

В ковзанярському спорті на дистанції 3000 метрів серед жінок рівних не було голландкам, які зайняли весь подіум. Медалі розподілили: Карлійн Ахтереекте, Ірен Вюст і Антуанетта Де Йонг.

1. Карлійн Ахтереекте (Нідерланди) - 3.59,21

2. Ірен Вюст (Нідерланди) - 0,08

3. Антуанетта Де Йонг (Нідерланди) - 0,81

В стрибках з трампліну перемогу здобув Андреас Веллінгер, срібло у Йоханна Андре Форфанг з Норвегії, трійку замкнув ще один норвежець Роберт Юханссон. Далі розташувалися два поляки Петер Хула і Каміл Стох, які були лідерами після першого стрибка.

1. Андреас Веллінгер(Німеччина) 259.3

2. Йоханн Андре Форфанг(Норвегія) 250,9

3. Роберт Юханссон(Норвегія) 249.7

Результати групового раунду після 6 з 8 турів турніру з керлінгу в дабл-міксі.

1. Канада - 5/1
2. Норвегія - 4/2
2. ОСР- 4/2
2. Швейцарія - 4/2
5. Китай - 3/3
6. Південна Корея - 2/4
6. США - 2/4
6. Фінляндія - 0/6

Віктор ЯРЕМУС

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024
Футбол | 18 апреля 2024, 13:30 4
Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024

MEGOGO — официальный вещатель УЕФА Евро-2024

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
frenjaa
Автор материала смотрел шорт-трек? За какие несколько метров упали 2 спортсмена? Это случилось за 2 круга до финиша
frenjaa
Но при этом в материале исправили. Но при этом не пишут, например, что на первом круге Елистратов шел первым. Я просто за объективность журналистики, а не за пустую болтовню.
solova63
Не, ну а главный прикол дня устроил наш "любимый канал "UA:ПЕРШИЙ" : начиная с 15:30, то бишь сразу после окончания трансляции биатлона и разглагольствований в студии, они запустили трансляцию ОИ - санный спорт, мужчины. Все бы ничего, только БЕЗ ЗВУКА!!! Абсолютная тишина в эфире! Специалистов то нет! И, видимо чтоб не позориться, решили вообще нифига не комментировать! Во как!
vitaha33
Не зрозумів про шолом зі Самсоном? Що означає занадто біблійний? Що за брєд? Це особисте право кожного спортсмена. Придуріли чисто...