Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Биатлон
| Обновлено 13 февраля 2018, 22:02
9213
19

Пхьончхан-2018. Дайджест п'ятого дня

Провал українців у лижних гонках, третє «золото» Гайзенбергер, допінг у японця

| Обновлено 13 февраля 2018, 22:02
9213
19
Пхьончхан-2018. Дайджест п'ятого дня
Getty Images

Україна

Сьогодні гірськолижники нарешті зуміли вийти на старт в офіційних змаганнях на Олімпіаді-2018. Українець Іван Ковбасюк після швидкісного спуску був 56-м, проте в слаломі не зміг дістатися фінішу. Перемогу тут відсвяткував Марсель Хіршнер. Після першої частини змагань він був 12-м, але завдяки своїй улюбленій  дисципліні зумів в підсумку виграти «золото». Друге та третє місця посіли французькі гірськолижники Алексіс Пентюро та Віктор Мюффа-Жанде. 
 
1. Марсель Хіршер (Австрія) - 2,06,52
2. Алексіс Пинтуро (Франція) - 2.06,75
3. Віктор Муффа-Жанде (Франція) - 2,07,54
 
В класичному спринті в лижниць Марина Анцибор і Тетяна Антипенко не зуміли пробитися 1/4 фіналу. В підсумку Марина стала 54, а Тетяна – 56.
 
«Золото» завоювала шведська лижниця Стіна Нільсон. Олімпійська чемпіонка Сочі 2014 у спринті норвежка Майке Кайсперсен Калла здобула «срібло», а «бронзу» завоювала Юлія Бєлорукова.
 
1. Стіна Нільссон (Швеція)
2. Майкен Касперс Фалла (Норвегія)
3. Юлія Белорукова (ОАР)
...
 
54. Марина Анцибор (Україна)
56. Тетяна Антипенко (Україна)
 
Представники чоловічої команди України в лижних гонках теж були серед останніх в спринті. Олексій Красовський зайняв 70 місце, Андрій Орлик – 73. Всього в кваліфікації взяло участь 80 спортсменів.
 
Олімпійським чемпіоном став молодий норвезький лижник Йоханес Клєбо. Срібним призером став Федеріко Пєллєгріні, а «бронзу» здобув Олександр Большунов з команди олімпійських атлетів з Росії. 
 
1. Йоханес Клєбо (Норвегія)
2. Федеріко Пєллєгріно (Італія)
3. Олександр Большунов (ОАР)
...
70. Олексій Красовський (Україна)
73. Андрій Орлик (Україна)
 
Німкеня Наталі Гайзенбергер стала триразовою олімпійською чемпіонкою в змаганнях саночників. Срібним призером стала її співвітчизниця Даяна Айтбергер (+0,367). Третє місце зайняла представниця Канади Алекс Гоф (+0,412).
 
 
Жодна з українок в фінальний раунд не зуміла пробитися. Олена Шхумова мала непогані шанси потрапити до топ-20 і продовжити виступи, але помилилася у третій спробі і опустилася на фінальне 22 місце. Олена Стецьків залишилася на останній, 29 позиції.
 
1. Наталі Гайзенбергер (Німеччина)
2. Даяна Айтбергер (Німеччина)
3. Алекс Гоф (Канада)
 
Результати дня
 
Американська сноубордистка Хлоя Кім одержала перемогу в дисципліні хафпайп. Другою стала китаянка Лю Цзяю, а третя місце зайняла ще одна представниця США - Аріель Голд.
 
1. Хлоя Кім (США) - 98,25
2. Лю Цзяю (Китай) - 89,75
3. Ариель Голд (США) - 85,75
 
 
Канадці Кейтлін Лоз і Джон Морріс  виграли «золото» в дабл-міксі в змаганнях з керлінгу, здолавши у фіналі швейцарців Дженні Перре і Мартіна Ріоса - 6:3. «Бронза» дісталася представникам ОАР.
 
Матч за 3 місце
ОАР - Норвегія - 8:4
 
Фінал
Канада – Швейцарія – 10:3
 
Голландський ковзаняр Кьелд Нейс виграв золоту медаль на дистанції 1500 метрів. Срібним призером став його співвітчизник Патрік Руст. Бронзова медаль дісталася представнику Південної Кореї Кім Мін Соку.
 
1. Кьелд Нейс (Нідерланди)
2. Патрік Руст (Нідерланди)
3. Кім Мін Сок (Південна Корея)
 
Італійка Аріанна Фонтана здобула золоту медаль з шорт-треку на 500 м. «Срібло» здобула Яра ван Кергоф з Нідерландів, а «бронза» дісталася Кім Бутін з Канади. Для Фонтани це шоста олімпійська нагорода в кар’єрі і тільки перше «золото». Раніше вона виграла одне «срібло» та чотири «бронзи».
 
1. Аріанна Фонтана (Італія)
2. Яру ван Керкхоф (Нідерланди)
3. Кім Баутін (Канада)
 
Відбулося два матча групового етапу жіночого хокейного турніру:
 
Канада - Фінляндія - 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
США - ОАР - 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
 
Допінг
 
В Пхьончхані відбувся перший допінговий скандал. Японський шорт-трекіст Кеі Саіто відправлений додому через невдалий допінг-тест. Японський спортсмен здав тест в день прибуття до Південної Кореї. Атлет ще не встиг розпочати виступи на Олімпіаді і вже був виключений зі списку-учасників змагань. Сайто – резервіст японської команди, він ще не брав участі в олімпійських змаганнях. 
 
Жахливе падіння представника ОАР
 
 
Російський гірськолижник Павло Тріхічєв був госпіталізований після жахливого падіння в швидкісному спуску. 25-річний росіянин, який був одним із фаворитів змагань в цій дисципліні, не впорався з одним із поворотів, після чого втратив рівновагу в польоті й, невдало приземлившись, пролетів по схилу пару десятків метрів, поки не врізався в огорожу. Переломів чи струсу мозку в клініці в Тріхічева не було зафіксовано. Поки невідомо чи він продовжить виступи на ОІ.
 
 
Джима – без мас-старту?
 
Один із лідерів збірної України з біатлону Юлія Джима, принаймні, по офіційні версії, пропустила спринт, а відповідно і гонку переслідування, щоб краще підготуватися до індивідуальної гонки і мас-старту.
 
Спочтаку повідомлялося, що у зв'язку з відсутністю в Олімпійських іграх росіян Єкатерини Юрлової-Перхт, що займає 12-е місце в загальному заліку Кубку світу, Джима, яка йде 16-ю, зможе гарантовано взяти участь у мас-старті.
 
Однак в попередньому стартовому листі на гонку з масовим стартом, який завершить програму персональних стартів на Олімпіаді, Джими не виявилося. Це означає, що для того, щоб перейти в масс-старт, Юлія має показати високий результат в індивідуальній гонці.
 
Невже тренерський штаб і керівництво федерації настільки серйозно помилилися, чи просто Юлія Джима має проблеми зі здоров’ям і тому не змогла вийти на спринту?
 
Прапор СРСР на трибунах
 
 
На змаганнях з лижного спринту на Олімпійських іграх в Пхенчхан був вивішений прапор СРСР. Через якийсь час він був знятий, оскільки регламент МОК не передбачає присутності прапорів країн, які не беруть участі в турнірі.
 
Рекорди і цікаві факти
 
Норвезький лижник Йоханнес Клєбо став наймолодшим олімпійським чемпіоном в історії лижних гонок. Він виграв золото в 21 рік 3 місяці і 22 дні. Попередній рекорд належав Гунде Свану, який у віці 22 року 1 місяць і 1 день виграв 15-км гонку в Сараєво-84.
 
Аріанна Фонтана приєдналася до Ван Менг (Китай), яка була єдиною-жінкою з шістьма медалями в шорт-треку на Олімпійських іграх.
 
Канада виграла шосте «золото» в керлінгу на Олімпіадах, в найближчих конкурентів лише по дві золоті медалі.
 
Розваги
 
Спортсмени з Швейцарії, хоч і не мають поки медалей на Олімпіаді 2018, непогано розважаються в Пхьончхані.
 
 
Медальний залік після 5 дня
 
 
Віктор ЯРЕМУС
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией
Футбол | 27 марта 2024, 18:14 0
Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией

Михаил также признался, что уже устал от камбэков и хочет выигрывать более уверенно

Ротань назвал причину поражения олимпийской сборной Украины от Японии U-23
Футбол | 25 марта 2024, 23:48 5
Ротань назвал причину поражения олимпийской сборной Украины от Японии U-23

Украинская команда уступила со счетом 0:2

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Алекс Голдин
вопрос по лыжной сборной-они вообще до Олимпиады где-то соревновались? мужики проиграли иранскому лыжнику таиландскому и австралийскому.....74 место из 78-фантастика
maks27wh
А каких достижений в спорте можно ждать от страны, где министер спорта не имеет малейшего отношения к спорту
Алекс Голдин
мужчины и женщины на последнем месте в санях и горных лыжах-я вероятно чего-то не понимаю
host333
"1. Марсель Хіршер (Австрія) - 2,06,52
2. Алексіс Пинтуро (Франція) - 2.06,75
3. Віктор Муффа-Жанде (Франція) - 2,07,54

54. Марина Анцибор (Україна)
56. Тетяна Антипенко (Україна)"
Це виходить гірськолижники змагалися з нашими "лижницями"????????
vanillino
Ворам при власти глубоко ложить на спорт, если они еще глубже забили на нашу жизнь! Я устал удивляться, ведь пиара перед ОИ было хоть отбавляй, но отношение государства к спортсменам и спорту в целом ярко подтверждают результаты уже выступивших представителей нашей страны. Печально как никогда...
BekXan
В 90 х не было ничего.Разруха и то были лучшие показатели на олимпиадах.Сейчас есть хоть что то и даже сборы за рубежом.Да не хватает многого но это не повод быть за 50 е места.Зато жаловаться что ничего нет у спортсменов на ура.Смысел ехать на олимпиаду что бы показать 50 результат?Всё понимаю все проблемы никто не ждёт чуда но в 20 ку можно входить.Это касаеться и других дисциплин.Такое ощущения что наша параолимпийская сборная если бы их туда послать сейчас выступила бы лучше и с медалями.С каждой олимпиадой всё хуже и хуже а жалоб всё больше.Такое ощущения что немощные по всем дисциплинам.Какие их тренера готовят и что готовят.Ладно с саночниками у нас беда с местами тренировок и инвентарём но лыжи это звиздец.Как такое творить можно.Слов нету одни маты !
Hoholin
От лапти
Валерий Литвиненко
Интересно сказано насчет Трифичева фаворита. В комбинации скорее всего, но не в скоростном спуске.
Yury Timoshenko
какой провал,Вам сразу сказал мин.спорта и это мне понравилось что даже одна медаль если она будет это фантастика,Вы обще в курсе где мы с Вами живем.......