Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Санный спорт
| Обновлено 19 октября 2021, 01:41
4524
18

Міністерство молоді та спорту обіцяє Мандзію купити сучасні сани

Радник Жданова запевнив, що міністерство виправить ситуацію із нестачею інтентарю

| Обновлено 19 октября 2021, 01:41
4524
18
Міністерство молоді та спорту обіцяє Мандзію купити сучасні сани
Getty Images. Андрій Мандзій

Павло Булгак, радник Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, розповів про ситуацію із закупівлею саней для саночників на Зимових олімпійських іграх-2018.

«Ми вдячні Андрію Мандзію за відвертість та перебуваємо з ним на постійному зв'язку. Завдяки цій історії з'ясувалося, що має місце халатність, погане планування програми підготовки спортсменів та непрофесійність тренерського штабу збірної і федерації, відповідальної за саночний спорт в Україні.

Міністерство молоді та спорту на замовлення федерації, дійсно, закупило троє німецьких сучасних саней по 80 000 грн. кожні. Закуплено 6 пар полозів по 30 000 грн. Закуплено також шліфувальний апарат. Копії договорів про закупівлю додаються.

Як виявилося, інвентар, який було замовлено тренерським штабом і федерацією в рамках програми олімпійської підготовки, не дійшов в повній мірі саме тим саночникам, які завоювали право представляти Україну на зимовій Олімпіаді у Пхьончхані-2018.

Позиція міністра молоді та спорту Ігоря Жданова наступна – це категорично неприпустимо. Сучасний інвентар має бути в першу чергу у тих спортсменів, які завоювали право представляти країну на Олімпіаді.

По завершенні змагань у Пхьончхані міністр особисто збиратиме усі сторони: спортсменів-саночників, тренерів, федерацію та влаштує серйозний розбір польотів. Ми розберемося, чому спочатку федерація і тренерський штаб замовили 7 саней, яких би вистачило на всіх учасників Ігор, а потім переграли ситуацію і замовили троє. Чому лише четверо спортсменів з 6-ти, які завоювали ліцензії, потрапили до програми олімпійської підготовки. Питань дуже багато.

Точно можна сказати, ми виправимо цю ситуацію і наведемо лад. Андрію Мандзію будуть придбані та передані сучасні сани. Їх також закуплять всім саночникам-учасникам Олімпійських ігор-2018 від України, які не їх не отримали раніше. Ми попросимо виступити консультантом в цих закупівлях нашу видатну саночницю Лілію Лудан», – написав Булгак на своїй сторінці у Facebook.

Источник Facebook
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист
Футбол | 28 марта 2024, 09:16 10
Хьюстон Динамо предложил $3 млн за форварда Шахтера – журналист

Кевином Келси всерьез интересуются за океаном

Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 10:15 6
Саутгейт хочет, чтобы УЕФА изменил одно из правил регламента Евро-2024

Главный тренер сборной Англии хотел бы видеть больше игроков в заявке свой команды

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bambarbiya11
АГА, коли навчишся пригати в басейн з вишки тоді і водою його наповнемо
Оксана Малюк
Гнать надо дармоедов) Чем же они так заняты были, что до начала ОИ не могли узнать о проблеме с инвентарём?
Сергей Полищук
І, головне, - вчасно!
turist86
То хай збудують ще й нормальну трасу.
В Україні залишилася лише одна санна траса - у Кременці, на Тернопільщині. Вона дерев'яна, а, отже, відстала на років 20 від сучасних технологій, однак, іншої немає. За минулий рік на увесь санний спорт, включно з підготовкою до Олімпіади за кордоном, держава витратила трохи більше 6 мільйонів.
https://www.youtube.com/watch?v=y3lj8UPP-v0 Журналісти перевірили наявність в Україні трас для санного спорту
"Сани роблю вдома у гаражі": український саночник відповів міністру спорту на слова про фінансування
Український саночник Андрій Мандзій, який захищав честь України на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані, підтвердив інформацію, що свої сани він робить у гаражі за власні гроші.
"Здрастуйте, це не міф, сани роблю вдома у гаражі, як видно на фото, на них і стартував на Олімпійських іграх. Від Федерації отримав полози – 1200 євро, кронштейни – 290 євро, 2 пари гумок по 30 євро – 60 євро. Торішні сани збирав повністю за свій рахунок. Є ще 20 гб відео процесу створення саней, якщо мало фото ", – написав Мандзій.
M-E-S-S-E-R
Купити сани після олімпіади - рішення, достойне "топ-управлінця" !
Black1982
Ска міністерсво є, а інвентаря чомусь нема. Накуй тоді таке міністерство?! Але згадуєш, що то рідня ненька Україна і... (
Iskender-Highlander
Нужна траса санно-бобслейно-скелетонная. Но это очень большие деньги. А сани эти элитные спортсмены меняют по два раза за сезон. И несколько комплектов полозьев. И целая наука под какой лёд и как их заточить. Плюс общие вопросы для всех видов - разрешённая фармакология, массажисты, перелёты по миру для стартов, достойная зарплата. И должна быть какая-никакая популярность этого вида. Не бедные Франция или Британия могли бы всё это себе позволить, но их саночников вы не увидите на Играх, потому что там это никому не интересно.
uyrets85
Меня одного настораживает, что немецкие сани государство покупает у физ. лица?
korsun_skif
Зная наших управленцев все будет примерно так: Вручат после олимпиады всем пафосно и под прицелом камер журналистов сани нашим спортсменам. А через пару дней
nhl08
Ну все осталось дело за малым, купить руки и трассу
andremeta
Дата на счетах смущает. ОИ раз в четыре года, а инвентарь покупают за несколько месяцев до соревнований.
andremeta
Зачем счета показывать? Или это они свои функции только оплатой счетов ограничивают? Так,может быть,лучше отдать деньги спортсменам для самостоятельной подготовки?
igor_986
После ОИ купят б/у у кого то, скажут новые, а потом разбирайся что покупала фирма прокладка, к ней все вопросы. А то что она существовала один день, но выиграла тендер - это не головная боль министерства, а компетенция правоохранительных органов Деньги оплачены в нужные карманы, а ты е*ись с этими вопросами как хочешь. Пусть готовится именно к такому повороту событий. У нас по-другому бывает очень редко
korsun_skif
заберут назад.
Алекс Голдин
ему и с мотором не помогут-он все одно в них не попадает
Alena Ostapenko
Украинская олимпийская классика