Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Биатлон
| Обновлено 02 марта 2018, 19:03
8743
18

Українські біатлоністки: «Концентрація – на естафетні гонки»

Збірна України з біатлону поспілкувалася з медіа

| Обновлено 02 марта 2018, 19:03
8743
18
Українські біатлоністки: «Концентрація – на естафетні гонки»
Sport.ua

Наші біатлоністки приїхали на зустріч з мас-медіа якраз після тренування. Спокій та розважливість досвідчених Олени Підгрушної та сестер Семеренко, видавалося, ілюстрували настрій усередині збірної. Незважаючи на невдачі в індивідуальних гонках, занепадницьких настроїв у колективі немає. Дівчата пережили чимало змагальних «катаклізмів», а тому вміють сприймати різні події у такому конкурентному та доволі часто непередбачуваному виді спорту, як біатлон. Психологічна стійкість передається і молодшим спортсменками: присутня на зустрічі Ірина Варвинець усміхалася з притаманною їй чарівністю. Іра, звісно, говорила значно менше, ніж лідери, але те, що атмосфера робочої сконцентрованості на заключних олімпійських перегонах визначає і її налаштування на естафети – очевидно. Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак каже, що висновки щодо сезону будуть зроблені навесні, коли завершаться всі змагання. Зараз же основна увага – на найближчі старти.

Найцікавіші висловлювання зі спілкування з біатлоністками, організованого генеральним спонсором збірної України з біатлону -  «Першою приватною броварнею» - до Вашої уваги.



— Які причини досі не дуже вдалого виступу українських біатлоністів у Кореї?
— Бринзак: Багато що збила хвороба. Вірус «потрапив»  у команду і всі перехворіли. Валя Семеренко досі ще не відійшла, Підгрушна тільки-тільки, Джима також захворіла в Антхольці, тому її довелося готувати «внизу». І на цьому фоні молоді, у яких це перша Олімпіада, перехвилювалися і не спрацювали так, як вміють і могли. Плюс тут був страшний вітер з холодом. Не всі можуть пристосуватись до стрільби в таких умовах. Якщо Меркушина швидко стріляє без вітру, то з вітром вона вже не може стріляти так швидко, а якщо швидко, то не потрапляє, тому що зовсім інший вітер, а досвіду не вистачає. Тобто є комплекс факторів, які впливають на результат. Я розумію, що всі в однакових умовах, але на минулій Олімпіаді в німців не було жодної медалі, а в нас було все добре. Зараз в них добре, а в нас трохи не так. Це спорт, завжди щось впливає. Всі пашуть, пашуть, але поки не виходить. Значить, десь помилки зробили разом, будемо виправляти  й  думати про майбутнє. Макаряйнен без медалей, Домрачева ледь зачепилася в останній день. Коукалова взагалі вдома.

— Підгрушна: (про Макаряйнен) Одна з найсильніших спортсменок світу і без жодної олімпійської медалі…

—  Але наша команда була добре підготовлена і на етапах Кубку світу був хороший результат.
— Бринзак: На етапах Кубку в нас 5 медалей. Збірна дуже потужно готувалася до Олімпіади. Лише в минулому році ми мали 7 тренувальних зборів закордоном – Канада, Австрія, Норвегія, Нічеччина, Франція, Словенія, Естонія. Така можливість була завдяки нашим партнерам, в тому числі завдяки нашому генеральному спонсору компанії «Перша приватна броварня», яка вже 5 років нас підтримує.

—  Коли буде прийматися рішення стосовно складу на естафету?
— Бринзак: У ніч з 21-го на 22-ге лютого, у нас, як як у Верховній Раді призначення приймають (усміхається).

—  Усі шестеро претендують на місця в  естафетному квартеті?
— Бринзак: Так, всі залишаються.

—  Олено, як ви себе почуваєте фізично?
— Підгрушна: Якщо об’єктивно говорити, то почуваю себе абсолютно нормально. Але зараз я не можу пробігти контрольне тренування з кимось із дівчат, щоб порівняти наші сили. Тому, звичайно, ставити мене на мікст чи эстафету – це ризик. Після тренування можна буде говорити готова я чи ні.  Я себе можу прекрасно почувати, але програвати їм. А може бути і навпаки. Потрібно дивитися  об’єктивно. На Олімпійських Іграх не може бути ризику заради ризику. На коротких відрізках я почуваю себе добре. Як буде на довгих дистанціях – невідомо.

— Віто, що трапилось на третьому вогневому рубежі в мас-старті?
— Віта Семеренко: Трапилась проблема з окістям. Настільки отекли ноги, стопи були такі холодні, що я просто стояти на них не могла. Коли я лягала на «лежці», ноги трішки випускала і мені вистачало 28 секунд, а коли прийшла на першу стійку, то зрозуміла, що буде катастрофа. Потім потроху почало відпускати.  Це все пов’язано з жорсткою трасою.

— Підгрушна: Основний момент – це зміна часового поясу. Холод і вітер, яких не було упродовж  сезону. Вже кілька років ми не стріляли при такому вітрі. Справді, раніше траси були м’якші, тому що не було такого морозу. Траса ідеально закатана, але вона жорстка. Настя Меркушина себе ідеально почуває на крижаній трасі…

— Була інформація, що наче ви жили по європейському часу. Чи продовжуєте так жити?
— Підгрушна: Ні, перелаштувались. Дівчата спочатку були на зборах  в Казахстані, то вони одразу перелаштувалися. То хлопці більше притримуються європейського часу. Тут наче й дотримуєшся свого часу, але все одно - сонце встає, організм прокидається. Проходить тиждень, хочеш – не хочеш, а все одно встаєш раніше. Я кожен день намагаюсь раніше лягти спати, але щоночі раніше третьої години не можу заснути. Відповідно, не можу о 8-ій ранку встати.

— Незвичні траса і кліматичні умови призвели до того, що ті, хто не були фаворитами, раптом «вистрелили»?
— Підгрушна: Звичайно, вітер вніс свої корективи. Я б сказала, що найсильніші вилетіли. На стрільбі – лотерея.

— Їжу місцеву куштували?
— Підгрушна: Я їла, абсолютно нормально. Рис у них в кількох варіантах, є суші, макарони скляні з морепродуктами, є різні морепродукти. Ті ж самі кальмари… Щось по-своєму роблять, щось по-європейському. Якісь макарони також по їхньому рецепту. Періодично бувають досить гострі страви, при тому, що я не люблю гострої їжі. Страви дуже різноманітні, але вони однакові чотири дні, 24 години на добу. Єдине, що до 24-ї години є різні варіанти яєць, омлет, звичайна яєшня. Потім, їх вже немає. А все інше – абсолютно однакове 24 години на добу.

— Ірино, як Ваш настрій на найближчі перегони і як сприймаєте конкурентну суперечку за місце у естафетному квартеті ?
— Варвинець: Настрій на «мікст» - бойовий. Щодо конкуренції - це, звісно, непросто, тому що всі дівчата – професіонали високого класу. Але визначальними завжди є  спортивні результати. У спорті немає бути жодних упереджень. Тому працюю, вірю у свої сили й результат.



— Як давно ви були вдома?
— Підгрушна: Дівчата дуже давно не були вдома, я завітала перед Олімпіадою. Дуже важко, бо дуже багато часу ми проводимо без рідних.

— Віта, до речі, ви ж брали на етапи Кубка світу свого сина?
— Віта Семеренко: Ми свій талісман повернемо, тому що ми зрозуміли, що талісман залишили вдома і все пішло не так…

— То можливо він прилетить з татом на естафету?
— Підгрушна: Дитину шкода, тому що він дуже маленький, для нього важкі перельоти, зміна часового поясу. Йому ж не поясниш, що треба лягати спати…

— Після Олімпіади будете заїжджати додому  чи одразу на етапи Кубка світу поїдете?
—  Віта Семеренко: Ми додому заїдемо. 24-го їдемо в Україну, тиждень будемо вдома.

— Сувенірів вже собі накупили?
— Віта Семеренко: Зізнаюся, дуже дорого, в Сочі було дешевше.

— Підгрушна: Але вони дуже популярні. За тиждень часу іграшки розібрали, зараз обіцяють завезти свіжу партію.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ з Пйончанга

Опрос

Голосов 1616
В каких видах спорта вы ожидаете медалей от украинцев на Олимпиаде в Пхенчхане?

Биатлон

709 голосов 43.87 %

Горные лыжи

28 голосов 1.73 %

Лыжное двоеборье

28 голосов 1.73 %

Лыжные гонки

34 голоса 2.1 %

Санный спорт

36 голосов 2.23 %

Сноуборд

42 голоса 2.6 %

Скелетон

37 голосов 2.29 %

Фигурное катание

64 голоса 3.96 %

Фристайл

203 голоса 12.56 %

Медалей вообще не будет

435 голосов 26.92 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 19:41 132
Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев

Анатолий Мисюра – о решении одесского клуба сыграть два матча в столице

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igorkovalskuy
Це все відмазки Бринзака...Тренери не вивели наших на пік форми... Чому всі біжать а наші повзуть...За Кайсу згадують та вона в кожні гонці мали шанси на медаль... Ми навіть з 4 нулями на медаль не розраховував.. Дуже багато зара залежить від тренерів.. Як підготули так спортсмени і біжать.. Просто дивно всіх пік... А в нас повний провал.. Шведів як підняли... Німці як біжать.... Кожні гонці в топ 10..можна програти... але не з таким відставанням в швидкості... Бажаю удачі нашим надіюся форми трохи вже набрали... Чекаю на медаль..
Vitaliy_yatsenko
Чому не прийшов головний герой Урош Велепец? Хотілося б його почути, бо ж саме він відповідальний за підготовку. Це ж його найняли за великі гроші. А він повністю провалив підготовку до Олімпіади.
doktor09
Женщины не готовы, мужики просто слабые. Никому ветер и жёсткая трасса не мешает-тока нашим! Провал очередной неизбежен, саму "большую" лепту внесут, евстевственно наши мужчины...
PTN PNH
Ни слова от Брынзака о просчете с Джимой, ни слова о нулячей физике Пидручногос двумя нолями в спринте...
Девчонкам - удачи.Хотя чудес не бывает. Даже с отменной стрельбой у нас шансы минимальны,т.к. ходом проигрываем 30-40 сек на круге...
Yury Timoshenko
очередную отмазку по фамилии Макаряйнен нашли,лучше молчите в тряпочку,ну не вышел каменный цветок и бог с ним за вас отдулся мужик ,герой,по фамилии Абраменко молитесь за него.
Miro Run
судячи з фото ,там здоров*я аж забагато + веселі і щасливі - мабуть так і має бути живучи весь рік на шару по всьому світу екологічно чистому, адже змагання не проводять по запоріжжю подібним місцях
movkli
Уже писал про провал после индивидуалки перед масс-стартом.
Про масс-старт - такое впечатление, что их сестер палками загоняли участвовать в масс-старте. (интересно, а можно было снять кого-то, кто хуже готов из сестер, и переместить Джиму с 16 на 15 место по квоте сезона в масс-старт)
Провал в том, что наши чинуши пообещали министерству медаль с Игр привезти, а тренеры, безусловно видя форму нашей женской команды, сказали, что единственная надежда на медаль - это женская эстафета, а она, гонка, как назло последняя. Все силы будут брошены на неё, была бы возможность всех наших девушек бы сняли с гонок, ради её единственной, а так им приходится стартовать и "уставать")))
eskander1969
Будьте реалистами,посыпать голову пеплом не поможет. Винить можно все, погоду, трассу, болезнь. Результата нет, пусть делают выводы.
Vladimir Oros
Видимо Далмаер просто с другой планеты или живет в Корее... Все были в одинаковых условиях, но проигрывать ходом на 1 км по минуте это пипец
OM27
Где "Лимб"???
Или после золота Абраменко началась течка, может забыл свою речь??? )))
Помню - "зрада, всьо пропало" Тьху, стыдно за таких.
А взагалі, треба вболівати за наших - і буде вам щастя!!!
Валерий Литвиненко
Давайте-давайте, тим більше приклад Абраменка перед очима.
movkli
Кто знает, будет одиночная смешанная эстафета? или осталось три гонки: смешанная и классические эстафеты?
OM27
Почитав,ще раз переконався в неадекватності більшості "користувачів".
P.S. Шансів на медаль мало, це зрозуміло, просто бажаю виступити на своєму рівні. Ви - найкращі!!! Будемо завжди за Вас вболівати! Удачі!
Miro Run
армянське радіо ридає,конкуренція росте