Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 23 февраля 2018, 22:14
8724
9

Пхьончхан-2018. Дайджест 14 дня

Знову провал у біатлоні, крик душі Валі Семеренко, у росіян забрали медаль

| Обновлено 23 февраля 2018, 22:14
8724
9
Пхьончхан-2018. Дайджест 14 дня
Getty Images

Україна

Команда Білорусі (Надєжда Скардіно, Ірина Кривко, Дінара Алімбекова і Дар’я Домрачева) виграла золото жіночої естафети в біатлоні. Срібну медаль вибороли спортсменки зі Швеції. Бронза у біатлоністок із Франції. Ірина Варвинець, Віта Семеренко, Юлія Джима й Анастасія Меркушина посіли 11 місце, з 2 штрафними кругами, 10 додатковими патронами і хвилиною і 40 секундами відставання від переможців. Що додати? Мабуть нічого…

1.  Білорусь (0 + 9) 1:12:03,4
2.  Швеція (0 + 12) +10,7
3.  Франція (0 + 14) +17,6
...
11.  Україна (2+10) +1:41,4

Українець Іван Ковбаснюк не зумів дістатися фінішу в слаломі. Чемпіоном тут став шведський гірськолижник Андре Мюрер. Срібну нагороду здобув швейцарець Рамон Зенхойзерн. Третім став австрієць Майкл Матт. Варто відмітити, що Марсель Хіршер один із фаворитів не зумів впоратися зі трасою і зійшов під час першої спроби. Хенрік Крістофферсен, який вважався фаворитом №2, виграв першу спробу, але зробив помилку вже на старті другого спуску і в підсумку не фінішував.

1.  Андре Мюрер - 1.38,99
2.  Рамон Зенхойзерн - 0,34
3.  Міхаель Матт - 0,67
...
91.  Іван Ковбаснюк - не фінішував

Результати дня

Представниця Австрії Анна Гассер виграла золото в змаганнях з біг-ейру в турніру сноубордистів. Спортсменка отримала від суддів підсумкову оцінку за дві кращі свої спроби 185 балів рівно. Друге місце в цьому фіналі посіла Джеймі Андерсон з США - 177,25 бали, третє - Зоя Садовські з Нової Зеландії - 157,50.

1.  Анна Гассер - 185
2.  Джеймі Андерсон - 177,25
3.  Зоя Садовські - 157,50

Американський фрістайліст Девід Уайз повторив свій золотий успіх Сочі та здобув перемогу у дисципліні хафпайп і у Пхьончхані. Срібна нагорода дісталась ще одному американцю Алексу Феррейрі, а третім став новозеландець Ніко Портеус.

1.  Девід Уайз - 97,20
2.  Алекс Феррейра - 96,40
3.  Ніко Портеус - 94,80

Переможницею в суперкомбінації стала швейцарка Мішель Гізін. Друге місце посіла американка Мікаела Шиффрін. Третьою стала ще одна швейцарка Венді Хольденер. Нагадаємо, що Шиффрін раніше здобула перемогу в гігантському слаломі у Пхьончхані, а Хольденер стала срібним призером. 

1.  Мішель Гісін
2.  Мікаела Шиффрін
3.  Венді Холденер

Хокеїстки збірної США в драматичному фінальному матчі Олімпіади 2018 переграли збірну Канади. Основний час і овертайм завершились з рахунком 2:2. В серії булітів американки були більш влучнішими і в підсумку вперше з 1998 року виграли золоті нагороди.

Канада (ж) - США (ж) - 2:3 Б (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 0:1)

Збірна Німеччини впевнено і прогнозовано виграла золото в естафеті серед двоєборців. Олімпійськими чемпіонами стали Ерік Френцель, Вінценц Гайгер, Фабіан Рісле та Йоганнес Рідцек. Норвежці виграли срібло, бронза дісталася австрійцям.

1.  Німеччина
2.  Норвегія
3.  Австрія

Китайський шорт-трекіст У Дацзінь завоював золоту медаль на дистанції 500 м, встановивши новий світовий рекорд - 39,584. Срібним призером став представник Південної Кореї Хван Дае Хен. Бронза дісталася його співвітчизникові Лім Хе Джуну.

1.  У Дацзінь - 39,584 (світовий рекорд).
2.  Хван Дае Хен - 39,854.
3.  Лім Хе Джун - 39,919.

Голландська шорт-трекістка Сюзанні Схултінг завоювала золоту медаль на дистанції 1000 м. Срібним призером стала канадка Кім Бутен. Бронза дісталася представниці Італії Аріану Фонтані.

1.  Сюзанні Схултінг - 1.29,778.
2.  Кім Бутен - 1.29,956.
3.  Аріанна Фонтана - 1.30,656.

Чоловіча збірна Угорщини в складі Лю Шаоана, Шандора Лю Шаоліня, Віктора Кноха і Чаби Бурьяна з олімпійським рекордом виграла золото в естафеті на 5000 м в рамках змагань з шорт-треку. Срібло завоювали китайці. Бронза дісталася канадцям.

1.  Угорщина - 6.31,971 (олімпійський рекорд).
2.  Китай - 6.32,035.
3.  Канада - 6.32,282.

У росіян забрали медаль

Спортивний арбітражний суд (CAS) опублікував рішення по допінгового справі російського керлінгістів Олександра Крушельницького. Крушельницький визнаний винним в порушенні антидопінгових правил, оскільки визнав свою провину.

Він і його партнерка Анастасія Бризгалова позбавлені бронзових медалей Олімпіади-2018 в Пхенчхані.

Далі справа спортсмена буде розглядатися Всесвітньою федерацією керлінгу (WCF). Поки Крушельницький тимчасово відсторонений від змагань.

Крик душі від Валентини Семеренко

Українська біатлоністка Валентина Семеренко розкритикувала рішення тренерського штабу не включати її в склад естафети ще перед стартом  гонки.

Вона виплеснула емоції в коментарях у Facebook на сторінці UA:Біатлон під коментарем старшого тренера команди Уроша Вєлєпеца про принцип формування команди.

«Знаете, болельщики, у нас не команда, а просто ж... Не верьте ни одному слову, это просто вранье. Тренер даже собрание не провел и не сообщил, почему так кинул меня. Ни Ира (Варвинец – ред.), ни Меркушина не попадала, все гонки бежали хуже меня. Так больно и обидно, когда врут тебе в глаза», - написала спортсменка.

Повністю слова спортсменки читайте тут.

Чи варто було все виносити на публіку? Можливо так, враховуючи виступи на Олімпіаді українських біатлоністок. Думаю нас очікують серйозні переміни в тренерському штабі команди.

Проти геїв

В Пхьончхані присутні активісти, які виступають проти геїв. Активістів бачили біля бобслейної траси, лижного стадіону, хокейної арени, на території Олімпійського селища, біля гірськолижного центру, на шляху до олімпійського стадіону. Відзначається, що вони ведуть себе мирно.

Цікаві факти

Дар’я Домрачевв сьогодні завоювала свою четверту золоту олімпійську медаль. За кількістю золотих медалей на Олімпійських іграх Домрачева вийшла на перше місце серед всіх біатлоністок в історії. Білоруска обійшла Анастасію Кузьміну і Каті Вільгельм (у обох по три золоті медалі).

Угорщина виграла свою першу золоту медаль на зимових Олімпійських іграх. Угорські спортсмени раніше виграли дві срібні та чотири бронзові медалі, всі у фігурному катанні.

Німеччина завоювала 13 золоту нагороду на ОІ-2018, це рекордний показний для країни на одній Олімпіаді.

Жіноча збірна США з хокею виграла перші золоті нагороди з 1998 року, чотири рази підряд успіх святкували канадки.

Анна Гассер стала другою австрійкою, яка виграла золоту медаль в сноубордінгу.

Медальний залік

Віктор ЯРЕМУС

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Очень бы хотелось, чтобы после окончания ОИ весь департамент зимних видов спорта во главе с министром и его заместителями написали заявление об уходе с должностей.... Заранее знаю - такого НИКОГДА В НАШЕЙ СТРАНЕ не случится.... Как бы Жданов еще не получил орден Ярослава Мудрого 5-й степени от нашего гаранта за единственное золото в лыжной акробатике ( и это при полной отсутствии тренировочной базы в Украине!!!!). Я бы, на месте НАБУ, очень бы вплотную занялся расходованием денег, выделенных государством на подготовку к ОИ. Там непаханная целина для следков. Можете считать эту информацию официальным заявлением в прокуратуру.
sergej.sinoga
Ніхто не знає як виступила б Валя.Після перших гонок було видно що біатлон буде без медалей.Як нема функціоналки. Так нема і влучності.4 мішені з 8...?
Vel Azazelo
Я уже приводил результаты, показанные перед эстафетой. Меркушина - 55, 46, 70. Варвинец - 73 да плюс 10 на этапе микса. Валентина С. - 46, 25, 19. Есть ли вопросы к В.С.? Вопросы есть к этому долбаку Брынзаку.
aMillen
[quote]Чоловіча збірна Угорщини в складі Лю Шаоана, Шандора Лю Шаоліня, Віктора Кноха і Чаби Бурьяна з олімпійським рекордом виграла золото в естафеті на 5000 м в рамках змагань з шорт-треку. Срібло завоювали китайці.[/quote]
Улыбнул состав ))
Lora Layons
Сегодня команда США завоевала половину олимпийских медалей, которые Украина сумела получить на 7 Олимпиадах. Вот и все, что нужно знать о зимних видах спорта в нашей стране.
sokla
Дело далеко не в выборе спортсменок на эстафету, по факту они все мёртвые, кроме Джимы!
Кого не ставь - результат был бы один. Вот и решили молодежь обкатать, на перспективу, Валя на следующую олимпиаду точно не поедет, а если и поедет то толку явно не будет.
Главный вопрос - почему подошли в такой форме, и все.
Slava Pchela
Будем надеяться что наша власть сделает выводы, и все получат по за слугам, что с джимой лохонулись, что естафету просрали, и тут уже не нужно венить спортсменов, только тренерский штаб и выше стоящие виновны, устраевать гонку перед той дисциплиной в которой могли быть медали, для выяснения лучших, это бред, что ты за тренер если не знаешь кто лучше!!!!!
Sonnenaufgang
Нужно показывать свой класс в индивидуальных гонках, а не расчитывать на лотерею в эстафетах. Беларусски повторили неожиданный успех украинской сборной в Сочи. И опять золотые медали были подарены фаворитами, у которых ничего не получалось в силу необъяснимых обстоятельств. Впрочем каждый имеет своё мнение и может его высказать (это про Семеренко).
uniiatihor
Yaka kraina, taki i rezultaty..