Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сноуборд
| Обновлено 25 февраля 2018, 00:58
8046
3

Подвійно золота Естер Ледецька

Неймовірна історія сноубордистки-лижниці Естер Ледецької стала легендою

| Обновлено 25 февраля 2018, 00:58
8046
3
Подвійно золота Естер Ледецька
Getty Images. Эстер Ледечка

Хто сильніша – лижниця чи сноубордистка?

Вперше в історії Олімпійських Ігор жінка вирішила виступати у двох видах – гірських лижах і сноуборді і не просто виступила, а й виграла «золото» в обох. Це виглядає фантастикою і саме цим словом ми називали перемогу Естер у Super G минулого тижня. Тоді чешка  на одну соту секунди випередила  олімпійську чемпіонку Сочі і визнану майстриню супер-гіганту Анну Феннінгер-Файт! Шокувавши гірськолижний світ одного разу, Естер просто мала підтвердити свій клас у дисципліні, де вона досягла статусу фавориту змагання. Ледецька – чинна чемпіонка світу у сноубордистському паралельному слаломі-гіганті. Як відомо, не завжди фаворити дають  собі раду із нервами, а тому зазвичай програють вирішальні олімпійські старти. Саме відсутністю психологічного пресингу на неї пояснювали несподівану звитягу Естер у супер-гіганті. Так, вона, без сумніву, дуже талановита спортсменка, але пройти дистанцію таким чином, як вона це зробила – на божевільному «релаксі», у хорошому значенні цього слова, не переживаючи помилитися і так по-тінейджерівськи хвацько й нахабно!!! Це можуть одиниці! І на цій Олімпіаді ми стали свідками народження унікальної спортивної особистості.

Нерозділена любов

Естер Ледецька  почала кататися ще у віці 2(!!!) років – і спочатку саме на лижах! А через три роки, у свої 5, спробувала сноуборд. Дівчинка так і не змогла визначитися, що любить більше. А тому й не стала вибирати – і досягла вершини в обох дисциплінах!  У Сочі-2014 у віці 18 років вона дебютувала на Іграх, виступаючи у обох  слаломних видах сноуборду, але тоді призеркою стати не зуміла.  Однак чотири роки, що минули після того Ледецька використала для вражаючої спортивної акселерації! Вона спочатку стала чемпіонкою світу у паралельному слаломі, а потім і у слаломі-гіганті!

Українці знали 

Про те, що Естер дуже талановита й перспективна атлетка говорила тренер збірної України з гірських лиж, учасниця Олімпіади в Нагано-1998  Юлія Шепіленко. Наші лижники тренувалися одночасно із чешкою у Південній Америці. Для Юлі виконання Естер у супер-гіганті не була такою вже несподіванкою. Але виграти у всіх зубрів! Це треба було змогти!

Естер Ледецька – ще одне підтвердження того, що сенсації неймовірного ґатунку завжди мають місце у спорті при феноменальній працездатності, котра помножує талант, який  закладено в людині при народженні.

Естер не перша

У тиждень, що розділив дві перемоги чешки,  вклалося досягнення голландської ковзанярки Йорін Тер Морс, котра стала першою жінкою, що виграла дві медалі у різних спортивних дисциплінах на одній Олімпіаді. Голландка стала чемпіонкою на дистанції 1000 метрів у ковзанах і здобула «бронзу»  разом з командою Нідерландів у шорт-треку – естафеті на 3000 метрів. Йорін  пощастило з розкладом – її другий вид програми відбувся раніше. Але досягнення Ледецької, поза всяким сумнівом більше. По-перше, воно індивідуальне, а по-друге – обидва успіхи золоті.

До речі, останнім чоловіком, котрий здобував медалі у двох видах програми на одній Олімпіаді був Хейккі Хасу з Фінляндії у далекому 1952 році. Тоді фін взяв медалі у лижних гонках і лижному двоєборстві.

Як тут не сказати, жінки рулять у 21-му столітті!

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ з Пйончангу

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола
Футбол | 18 марта 2024, 13:45 2
ВИДЕО. Рахим Стерлинг пробил лучший штрафной в истории футбола

Жуткий удар по воробьям стал объектом троллинга в соцсетях

В МОК рассказали, сколько российских спортсменов выступят на Олимпиаде
Олимпийские игры | 18 марта 2024, 16:48 1
В МОК рассказали, сколько российских спортсменов выступят на Олимпиаде

Около 40 российских спортсменов могут участвовать в Олимпиаде-2024

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Алекс Голдин
потрясающая спортсменка.....
sturm45
Молодец девчуля.И допинга никакого не нужно.Фантастика!
Sonnenaufgang
Ей бы ещё научиться правильно вести себя на публике, было бы вообще замечательно. А так, "ну выиграла, а разве могло быть по-другому?" И смотреть на финише в доску тоже как-то не совсем культурно. Ну ей наверно об этом скажут, и на следующей Олимпиаде она будет более раскованной. Ведь Олимпиада - это не только спорт, а ещё и шоу.