Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 24 февраля 2018, 23:47
6139
0

Пхьончхан-2018. Дайджест 16 дня

Неймовірна Ледецка, рекорд від норвежців, Канада виборола бронзу у хокеї

| Обновлено 24 февраля 2018, 23:47
6139
0
Пхьончхан-2018. Дайджест 16 дня
Getty Images

Україна

Українська сноубордистка Аннамарі Данча  третій своїй Олімпіаді не зуміла пробитися в 1/8 фіналу в паралельному гігантському слаломі. Під час своїй першої спроби вони помилилася і в підсумку програла переможниці 15 секунд. Незважаючи на хороший виступ під час другої спроби провал у першому виступі позбавив її шансів на вихід в наступний раунд. В підсумку українка фінішувала 28-ю.

Перемогу здобула 22-річна чеська сноубордистка Естер Ледецка, яка раніше несподівано перемогла і серед гірськолижників в супергіганті. Срібну та бронзову нагороду вибороли німецькі сноубордистки - Селіна Йорг та Рамона Хофмайстер. 

1. Естер Ледецка

2. Селіна Йорг

3. Рамона Хофмайстера

Український лижник Олексій Красовський фінішував 50-м на марафонській дистанції 50 кілометрів класичним ходом. Це його найкращий результат на цій Олімпіаді. Фінський лижник Іво Нісканен здобув золоту нагороду. Срібну та бронзову медалі здобули представники Олімпійських атлетів Росії - Олександр Большунов та Андрій Ларьков. 

1. Іво Нісканен (Фінляндія) - 2:08.22,1

2. Олександр Большунов (ОАР) + 18,7

3. Андрій Ларьков (ОАР) + 2.37,5

... 50. Олексій Красовський (Україна) + 17.14,3

Результати дня

Золоту нагороду біг-ейрі завоював сноубордист з Канади Себастьян Тутан (174,25 бала), срібло здобув американець Кайлі Мак (168,75), "бронза" - у британця Біллі Моргана (168,00).

1. Себастьян Тутан (Канада) - 174,25

2. Кайлі Мак (США) - 168,75

3. Біллі Морган (Великобританія) - 168,00

Збірна Швейцарії стала переможцем командних змаганнях з гірськолижного спорту, які дебютували в олімпійській дисципліні на Іграх в Пхьончхані. У фіналі швейцарська команда у складі Деніза Файераберда, Рамона Ценхаузерна, Венді Хольденера та Даніеля Юле змогла перемогти збірну Австрії з рахунком 3:1. Третє місце посіли норвежці, які в напруженій боротьбі перемогли команду Франції.

1. Швейцарія

2. Австрія

3. Норвегія

Швейцарський сноубордист Невін Гальмаріні став олімпійським чемпіоном в паралельному гігантському слаломі. Лі Санг-Хо з Південної Кореї здобув срібну нагороду, а словенець Жан Кошір повторив свій бронзовий успіх Сочі, де він також був третім.

1. Невін Галмаріні (Швейцарія)

2. Санг-Хо Лі (Південна Корея)

3. Жан Кошір (Словенія)

Збірна США продовжила сенсаційні виступити і в фіналі чоловічого турніру з керлінгу переграла команду Швеції. Перед цим, нагадаємо, американці несподівано виграли у канадців. Американці у фіналі виграли з рахунком 10:7, при цьому вирішальним став сьомий енд, в якому США здобули перемогу з перевагою в п’ять очків.

США – Швеція – 10:7

Японська ковзанярка Нана Такагі завоювала золото в мас-старті. Володаркою срібла стала Кім Бо Рім з Південної Кореї. Бронзу завоювала голландка Ірен Схаутен. Це був перший розіграш медалей у мас-старті в ковзанярському спорті на Олімпійських іграх.

1. Нана Такагі (Японія)

2. Кім Бо Рім (Південна Корея)

3. Ірен Схаутен (Нідерланди)

Кореєць Лі Сін Хін переміг в мас-старті з ковзанярському спорті. Друге місце зайняв бельгієць Барт Свінгс, а бронзову нагороду завоював голландець Кун Вервей.

1. Лі Сін Хін (Південна Корея

2. Барт Свінгс (Бельгія)

3. Кун Вервей (Нідерланди)

В матчі за бронзу жіночого турніру з керлінгу Японія переграла Великобританію.

Великобританія - Японія - 3:5

В матчі за третє в чоловічому хокеї канадці переграли чехів і завоювали бронзові медалі.

Чехія - Канада - 4:6 (1:3, 0:0, 3:3)

CAS дискваліфікував росіянку

Спортивний арбітражний суд прийняв рішення про дискваліфікацію російської бобслеїстки Надії Сергєєвої. Її результати під час олімпійського турніру анульовані.

У допінг-пробі, взятій 18 лютого, виявлений заборонений препарат. Сергєєва від відкриття контрольної допінг-проби відмовилася.

Спортсменка виступала в змаганнях двійок (з Анастасією Кочержовой) в Пхьончхані. Російський екіпаж зайняв 12-е місце.

Канадський спортсмен викрав автомобіль

Канадський фрістайлист Дейв Дункан і менеджер перебувають під слідством через інцидент з викраденням машини в Пхьончхані.

Дункан і менеджер перебувають під слідством поліції в Пхьончхані за викрадення припаркованої машини, щоб дістатися до олімпійського селища, підозрюється, що вони були сильно п'яні. Немає інформації, хто вів машину. На ОІ-2018 Дункан зайняв четверте місце в малому фіналі в дисципліні скі-крос.

Оргкомітет Ігор-2018 заявив, що спортсмен і офіційна особа зі збірної Канади співпрацюють з владою щодо цього інциденту.

Схил в честь призера ОІ-2018

Керівництво одного з південнокорейських гірськолижних курортів прийняло рішення назвати один зі схилів на честь призера Олімпіади сноубордиста Лі Санг-Хо.

Представник Південної Кореї сьогодні завоював срібло в паралельному гігантському слаломі, ставши першим спортсменом з Азії, якому вдалося піднятися на подіум на ОІ в чоловічих змаганнях зі сноуборду.

Компанія-оператор курорту збирається обговорити деталі зі спортсменом, а також планує створити спеціальний зал в пам'ять про досягнення сноубордиста.

Неймовірне досягнення Ледецкої

Чеська гірськолижниця і сноубордистка Естер Ледецка стала першою в історії спортсменкою, яка виграла золото на одній Олімпіаді в різних видах спорту. Вона виграла золото в паралельному гігантському слаломі в сноубордінгу, а також стала чемпіонкою в гірськолижному супергіганті.

Нагадаємо, що в Пхьончхані голландка Йоріен тер Морс стала першою жінкою в історії Олімпіад, якій вдалося взяти медалі в різних видах на одних Іграх - вона виграла ковзанярський забіг на 1000 м, а також завоювала естафетну бронзу в шорт-треку.

У чоловіків перемоги в двох дисциплінах записували в свій актив норвежці Торлейф Хауг в 1924 році і Йохан Гроттумсбратен в 1928 році - вони обидва виграли золоті нагороди в лижних гонках і двоєборстві.

Норвегія встановила новий рекорд

Сьогодні Норвегія завоювала свою 38 медаль на Іграх. Норвегії вдалося побити рекорд збірної США, встановлений в Ванкувері-2010. Тоді американці виграли 37 медалей (9-15-13).

На даний момент Норвегія займає перше місце в медальному заліку (13-14-11). Завтра норвезькі спортсмени можуть оновити свій рекорд.

Медальний залік

Віктор ЯРЕМУС

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Полтора года простоя. Диллиан Уайт финишировал Хаммера в 3-м раунде
Бокс | 18 марта 2024, 01:45 0
Полтора года простоя. Диллиан Уайт финишировал Хаммера в 3-м раунде

Вечером 17 марта в ирландском Каслбаре прошел интересный вечер бокса

Турнирная таблица УПЛ. Как изменилась ситуация перед паузой на игры сборных
Футбол | 18 марта 2024, 06:55 3
Турнирная таблица УПЛ. Как изменилась ситуация перед паузой на игры сборных

«Шахтер» лидирует, «Кривбасс» идет на 2-м месте, обе команды имеют по 43 очка

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.