Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
|
801
0

Український олімпійський дім в Пекіні – відкрито

7 серпня об 11 годині за київським часом в Пекіні відкрив свої двері Український олімпійський дім

Український олімпійський дім в Пекіні – відкрито

Вперше наші олімпійці матимуть рідну домівку, де зможуть не лише відпочити у комфортній атмосфері та скуштувати страви української кухні, а й поспілкуватися з представниками засобів масової інформації. Адже саме тут проходитимуть усі прес-конференції за участю вітчизняних спортсменів, зустрічі та прийоми.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишов, олімпійці.

«Приємно, що наші спортсмени мають в Пекіні «куточок України», де їм буде комфортно і затишно», - підкреслив Сергій Бубка. Президент НОК також повідомив, що вже 11 серпня оцінити Український олімпійський дім зможуть 300 поважних гостей. Серед них - представники Оргкомітету Ігор, члени Міжнародного Олімпійського Комітету та керівники Міжнародних олімпійських федерацій, голови олімпійських делегацій різних країн, Олімпійські чемпіони і призери.

Іван Васюник передав вітання від Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та побажав успішних стартів нашим атлетам.

В свою чергу Юрій Павленко повідомив спортсменам, що держава підняла розміри винагород для чемпіонів та призерів Олімпійських ігор.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишов запевнив, що посольство зробить все можливе, щоб олімпійці відчували себе дуже комфортно.

Територія Посольства України в КНР, де і розташований Олімпійський дім, справжній «куточок України». Саме тут можна побачити хатинку, тин, віз, криницю, глечики, соняшники, снопи жита. Усіх гостей, яких зібралося чимало, радо зустрічали українські музики з народними піснями та танцями.

Український олімпійський дім діятиме протягом усіх днів Ігор XXIX Олімпіади.

НОК України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.